Γρηγόρης Λέων

Υποψήφιος Δήμαρχος

Είμαι υποψήφιος δήμαρχος γιατί θέλω και μπορώ να προσφέρω στην πόλη που ζω και μεγαλώνω την οικογένειά μου

Γρηγόρης Λέων
https://lykovrisipefkimazi.gr/wp-content/uploads/2023/03/about.jpg

Είμαι ο Γρηγόρης Λέων, είμαι ιατροδικαστής και στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης.

Φίλες και φίλοι,

Η απόφαση να είμαι υποψήφιος για το δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης δεν ήταν ούτε εύκολη, ούτε αβίαστη. Όποιος σκέφτεται να εμπλακεί με τα κοινά πιστεύω ότι πρέπει καταρχήν να ξεκαθαρίζει τα “του οίκου” του. Η στήριξη της οικογένειάς μου -που παραμένει αταλάντευτη όλα αυτά τα χρόνια- ήταν βασικός παράγοντας για να συνεχίσω. Η οικονομική ανεξαρτησία που μου προσφέρει η επαγγελματική μου ενασχόληση με την ιατροδικαστική συνετέλεσε επίσης στην απόφασή μου, αφού εξασφαλίζει ότι δεν θα υποκύψω σε σειρήνες και αθέμιτες προτάσεις.

Μετά τον οίκο, έρχεται ο “δήμος”. Θα πρέπει κανείς να αναρωτηθεί: Γιατί εγώ; Τι έχω να προσφέρω; τι διαφορετικό μπορώ να κάνω;

Οι δικές μου απαντήσεις είναι ξεκάθαρες:

Διαβάστε περισσότερα

  • Γιατί γνωρίζω την Τοπική Αυτοδιοίκηση μετά από 12 χρόνια που υπηρέτησα στο μεγαλύτερο δήμο της Ελλάδας, το δήμο Αθηναίων
  • Γιατί έχω αποδείξει ότι μπορώ να διοικήσω με αποτελέσματα: δημιούργησα μια μονάδα πρότυπο στο ΚΥΑΔΑ, για κάθε πολίτη που βρίσκεται σε ανάγκη, έφερα τον ΕΟΚΑΝ από την απαξίωση ξανά στην ευρωπαϊκή ελίτ του αντιντόπιγκ
  • Γιατί παρά τα 12 χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχω σπόνσορες, αυλή ή εξαρτήσεις
  • Γιατί ως ιατροδικαστής παίρνω αποφάσεις βασισμένος σε δεδομένα, χωρίς προκαταλήψεις και στερεότυπα
  • Γιατί προτιμώ να δημιουργώ συμπράξεις κ συνεργασίες αλλά δε θα διστάσω να προχωρήσω ακόμα και μόνος μου για το καλό της πόλης μου
  • Γιατί πιστεύω ότι η Λυκόβρυση
  • Πεύκη είναι μια όμορφη πόλη αλλά μπορούμε να την κάνουμε ακόμα καλύτερη και πιο εξωστρεφή
  • Γιατί καθημερινά η στήριξη και η συμπαράσταση που παίρνω είναι εντυπωσιακές και φέρνουν δίπλα μου ανθρώπους με όρεξη και γνώσεις

Τελικά η απόφαση ήταν αυτονόητη: Είμαι υποψήφιος δήμαρχος γιατί θέλω και μπορώ να προσφέρω στην πόλη που ζω και μεγαλώνω την οικογένειά μου

Κλείσιμο

Επαγγελματική πορεία & Πολιτική διαδρομή

https://lykovrisipefkimazi.gr/wp-content/uploads/2023/03/Leon_18-2-2023_124.jpg
https://lykovrisipefkimazi.gr/wp-content/uploads/2023/03/Leon_26-2-23203.jpg

Επαγγελματική πορεία

Ως ειδικός ιατροδικαστής και ελεύθερος επαγγελματίας διατηρώ ένα από τα πρώτα νόμιμα ιατροδικαστικά ιατρεία στη χώρα ενώ έχω χειριστεί ορισμένες από τις πλέον πολύκροτες και σημαντικού ιατροδικαστικού ενδιαφέροντος υποθέσεις στην Ελλάδα.

Υπήρξα επισκέπτης καθηγητής του Πανεπιστημίου της Ρώμης, και τακτικός καθηγητής Ιατροδικαστικής της Αστυνομικής Ακαδημίας της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ δίδαξα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Σήμερα διδάσκω σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών και δημοσιεύω επιστημονικές μελέτες σε έγκριτα ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Παράλληλα συμμετέχω στη συντακτική ομάδα διεθνούς επιστημονικού περιοδικού ιατροδικαστικής, ενώ είμαι κριτής και σύμβουλος σε άλλα. Για το επιστημονικό μου έργο με τίμησαν με υποτροφίες η UNESCO αλλά και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Από το 2014 είμαι Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ιατροδικαστικής.

Πήρα το πτυχίο μου (MD) από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ρώμης “La Sapienza”, ενώ κατέχω τρία Μάστερ (MSc) στα γνωστικά αντικείμενα της ιατροδικαστικής, βιοηθικής, δεοντολογίας, και οργάνωσης – διοίκησης υπηρεσιών υγείας. Aπό το 2009 έχω ανακηρυχθεί Διδάκτωρ (PhD) της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ειδικεύτηκα στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Τμήμα Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστήμιου Αθηνών, στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», καθώς και στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Broward County στην Πολιτεία της Φλόριντα των ΗΠΑ, δίπλα σε διάσημους ιατροδικαστές, όπως οι Dr. Joshua Perper και Dr. Stephen Cina.

Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό να καταστήσω την ιατροδικαστική επιστήμη και τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών πορισμάτων όσο το δυνατόν πιο κατανοητά στους πολίτες. Για το λόγο αυτό συμμετέχω συχνά σε διαλέξεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αλλά και σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές με θέματα επικαιρότητας.

https://lykovrisipefkimazi.gr/wp-content/uploads/2023/03/Leon_18-2-2023_136.jpg

Πολιτική διαδρομή

Το 2010 εκλέχτηκα πρώτος σε σταυρούς σύμβουλος της 7ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων. Το 2014 διετέλεσα μέλος του Δ.Σ του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ).

Το 2019 εκλέχτηκα δημοτικός σύμβουλος και ορίστηκα από το Δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη Πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ. Επί της προεδρίας μου δημιουργήσαμε το πολυδύναμο κέντρο αστέγων, το κέντρο τοξικοεξαρτημένων αστέγων, το κοινωνικό mall καθώς και τα κοινωνικά ιατρεία.

Το 2021 ορίστηκα Αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας και Δόμησης όπου και παρέμεινα ως τον Ιανουάριο του 2023 οπότε και παραιτήθηκα καθώς αποφάσισα να είμαι υποψήφιος δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Από το 2021 είμαι Διοικητής του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ) – όπου σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μετατρέψαμε έναν οργανισμό που βρίσκονταν υπό της επιτροπεία της WADA σε πρότυπο ευρωπαϊκό οργανισμό ο οποίος πλέον προσφέρει τεχνογνωσία σε οργανισμούς άλλων χωρών.

Διατελέσα, μεταξύ άλλων, μέλος του Δ.Σ του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ) μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου (Ε.Ο.Φ) και μέλος της εκπαιδευτικής επιτροπής της Ιεράς Μητροπόλεως Ιταλίας.

Ζω εδώ και 13 χρόνια στη Λυκόβρυση, τόπο καταγωγής της γυναίκας μου, της δημοσιογράφου Δήμητρας Χατζηπαναγιώτου, με την οποία έχουμε ένα γιο.