Για μια καλύτερη πόλη!Η πρότασή μας

Η πρόταση του συνδυασμού μας «Λυκόβρυση Πεύκη ΜΑΖΙ» έχει σαν όραμα να κάνουμε τον δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης

✓ Απόλυτα προσβάσιμο για κάθε πολίτη (εγκύους, ηλικιωμένους, ανθρώπους με κινητικά προβλήματα)

✓ Ενεργειακά αυτόνομο σε ότι αφορά στην κατανάλωση ενέργειας από τις δημοτικές υποδομές

✓ Συνδεδεμένο και φιλικό προς τον χρήστη/πολίτη με την ανάπτυξη ηλεκτρονικών συναλλαγών και door to door εξυπηρέτηση για ηλικιωμένους και ανθρώπους χωρίς ψηφιακές ικανότητες

✓ Κοντά στον επιχειρηματία, με απλοποίηση των διαδικασιών και ανάπτυξη χρηματοδοτικών και άλλων εργαλείων υποστήριξης της επιχειρηματικότητας στην περιοχή

✓ Που σέβεται απόλυτα το περιβάλλον -το οποίο αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής μας -με την αξιοποίηση ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων, την συντήρηση του πρασίνου, την υποστήριξη δράσεων από τους πολίτες που ενισχύουν τη βιώσιμη ανάπτυξη και την οικολογική συνείδηση.
https://lykovrisipefkimazi.gr/wp-content/uploads/2023/03/Leon_26-2-23186-scaled.jpg

Στόχος μας είναι να γίνει η Λυκόβρυση Πεύκη ένας δήμος πρωταγωνιστής στην Ελλάδα αλλά και έξω από αυτή. Αν σε κάτι υστερεί η χώρα μας είναι στην ανάπτυξη ουσιαστικών συνεργασιών με άλλους δήμους της Ευρώπης -όχι απλά για να «έρθουν χρήματα και προγράμματα» αλλά για να μάθουμε από όσα έχουν κάνει καλύτερα και να δείξουμε όσα έχουμε κάνει καλύτερα εμείς.

Για να γίνουν βέβαια όλα αυτά, δε φτάνουν μόνο οι ιδέες και η διάθεση. Χρειάζεται ένα ξεκάθαρα δομημένο, κοστολογημένο και ιεραρχημένο πρόγραμμα. Που θα αξιοποιεί τις ευκαιρίες που προσφέρουν οι εθνικές και ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και θα τις προσαρμόζει στις τοπικές μας, ιδιαίτερες ανάγκες.

Αυτό το πρόγραμμα δε φτιάχνεται ούτε από παντογνώστες πολιτικούς, ούτε σε κάποια γραφεία που δεν έχουν εικόνα και εμπειρία της περιοχής. Αυτό που θέλουμε όλοι όσοι συμμετέχουμε σε αυτόν τον συνδυασμό είναι με βάση τις δικές σας ανάγκες να διαμορφώσουμε τις δικές μας προτεραιότητες που θα γίνουν οι κοινοί μας στόχοι.

✓ Να κτίσουμε ένα πρόγραμμα ανάπτυξης για το δήμο μας ΜΑΖΙ.

✓ Να αποφασίσουμε πώς θέλουμε να είναι ο δήμος μας σε 10 χρόνια ΜΑΖΙ.

✓ Να επιλέξουμε τις προτεραιότητες ΜΑΖΙ.

✓ Να αφήσουμε πίσω μας ξεπερασμένους ανταγωνισμούς και αντιπαλότητες -τοπικές, πολιτικές, προσωπικές ΜΑΖΙ.

✓ Να συμφωνήσουμε πώς θα αξιοποιήσουμε τους διαθέσιμους πόρους ΜΑΖΙ.

✓ Να στηρίξουμε όσους έχουν πραγματική ανάγκη ΜΑΖΙ.

✓ Να δούμε πρωταγωνίστρια την Λυκόβρυση Πεύκη ΜΑΖΙ

Αν όμως θέλουμε να δουλέψουμε ΜΑΖΙ η δική σας συμμετοχή θα έχει καθοριστική σημασία. Και αυτό είναι κάτι που δεσμευόμαστε να κάνουμε σε μόνιμη βάση -να ακούμε και να ζητάμε τη συμμετοχή σας- όχι μόνο τώρα, αλλά και μετά τις εκλογές, ως δημοτική αρχή.

Και δε θα ακούμε μόνο, θα λογοδοτούμε για όσα έχουν -ή δεν έχουν ακόμα- γίνει. Όχι με μακροσκελείς απολογισμούς που κανείς δε διαβάζει. Ανοιχτά, διαδικτυακά και διαδραστικά θα μπορεί ο κάθε πολίτης να δει πώς προχωρά το έργο της δημοτικής αρχής με βάση τη σχετική στοχοθεσία και τις πολιτικές μας δεσμεύσεις.

Όμως ένα πρόγραμμα δε μπορεί να φέρει αποτελέσματα από μόνο του. Χρειάζεται ένας επικεφαλής με όραμα και ικανότητα διαχείρισης και μια ομάδα που θα συνδυάζει εμπειρία, δυναμισμό, ενθουσιασμό και διάθεση για να το υλοποιήσει. Μια ομάδα που φτιάχνεται για να δουλεύει ΜΑΖΙ.

✓ MAZI σημαίνει μια ομάδα με αρχές: το ήθος, η ακεραιότητα, η αποτελεσματικότητα του καθενός αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή, αλλά και στοιχείο κρίσης -κάθε στιγμή και σε κάθε ενέργεια.

✓ ΜΑΖΙ με διαφάνεια, διάθεση για συνέργειες, διάθεση για συνεχή βελτίωση σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο

✓ ΜΑΖΙ με συνεχή αξιολόγηση του έργου της δημοτικής αρχής αλλά και κάθε τομέα ξεχωριστά

✓ ΜΑΖΙ μπορούμε περισσότερα, μπορούμε ψηλότερα, μπορούμε καλύτερα.

✓ ΜΑΖΙ με όλους εσάς είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε.

Σας ευχαριστώ πολύ

https://lykovrisipefkimazi.gr/wp-content/uploads/2023/03/Leon_18-2-2023_004-scaled.jpg